Elits socials, exposició sobre el Puig de la Misericòrdia

27-10-2016  |  CATEGORIES:  ARTEFACTES  /  JACIMENTS

L'exposició "El Puig de la Misericòrdia: L'inici de les elits socials", mostrarà a partir de desembre alguns dels materials que s'han recuperat en el jaciment situat en el cim d'aquest pujol.

Les excavacions arqueològiques que s'estan duent a terme al Puig de la Misericòrdia de Vinaròs han tret a la llum un complex jaciment format per tres fases d'ocupació, una corresponent al Ferro Antic, una altra de l'Ibèric Antic i l'última de l'Ibèric Tardà.
La residència fortificada identificada en les dues primeres fases permet conèixer les primeres elits socials de Castelló que adquireixen un gran poder mitjançant el comerç fenici primer, i després amb el púnico i el grec, la qual cosa els permet construir espectaculars edificis amb innovadors sistemes constructius especialment dedicats a la defensa, com es veu al Puig de la Misericòrdia.
L'exposició mostra alguns dels materials ceràmics, lítics, metàl·lics, etc., que s'han recuperat en aquest jaciment situat en el cim del pujol que dóna nom al jaciment arqueològic. Un pujol estratègicament emplaçat enmig del pla litoral de Vinaròs i dominant tota la línia de costa, des de la serra del Montsià fins a la de Irta, així com el pas cap a les terres de l'interior castellonenc.

L'exposició tindrà lloc de desembre a gener en el Museu de Belles Arts de Castelló

ANTERIOR SEGÜENT
Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.