Excavacions al Puig de la Misercordia

02-10-2017  |  CATEGORIES:  JACIMENTS

Durant el mes de setembre i i el d'octubre es realitzen treballs al jaciment vinarossenc que permetrà l'excavació de l'edifici del segle VII a.C.

Després de la campanya d'excavacions que s'ha realitzat aquest estiu al jaciment del Puig de la Misericòrdia de Vinaròs, la qual es va dur a terme durant el mes de juliol, i en la que s'excavà el recinte 16 i part del 12 en els seus nivells del segle VI i VII a.C., identificant-se a més a més un nivell residual del Bronze final per davall d'ells, aquest mes de setembre s'ha iniciat una nova campanya d'excavacions que tindrà una duració de dos mesos, en la que s'adequarà la superfície del jaciment per poder accedir de forma més directa als nivells del segle VI i VII a.C., ja que aquests es troben coberts per un fort nivell d'aterrament, així com per les construccions de la fase del segle II a.C., la qual es va excavar a l'any 1990, el que impedia continuar les excavacions de les fases del gran edifici fortificat, ja que a l'interior de l'edifici s'avarca una potencia estratigràfica superior als dos metres. Per tant, s'ha procedit a retirar les restes arquitectòniques del segle II a.C. i del nivell d'aterrament que amortitza l'edifici, el que deixa el jaciment per a la propera campanya d'excavació completament preparat per poder actuar directament sobre els nivells d'ocupació del segle VI a.C., i una vegada excavat aquestos continuar en les fases inicial del jaciment.

L'excavació està traïen a la llum diferents murs de pedra que estructuren l'espai intern de la residència fortificada, el que permet conèixer la distribució d'aquest espai i així poder plantejar les futures excavacions atenen a les superfícies ocupades per cada u d'ells.

El desmuntatge de les parets ha permés conèixer amb major precisió la tècnica constructiva d'aquestes, així s'ha pogut comprovar com per damunt del nivell d'aterrament, que està compost per l'abocament de pedres i terres, es situava una cimentació de lloses sobre la que se sustentaven les diferents parets, parets que presentaven al seu interior una petxina de mol·lusc marí (glecimeris gaditanus) que segurament es va posar en cada una d'elles com ritual propiciatori.

ANTERIOR SEGÜENT
Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.