Sexta campanya al Tossal de la Vila (La Serra d’en Galceran)

19-08-2017  |  CATEGORIES:  JACIMENTS

A finals del mes d'agost està previst l'inici d'una nova campanya d'excavacions en el jaciment del Tossal de la Vila, un assentament en altura de gran interès que ve excavant-se des de l'any 2012 pel Servei d'Arqueologia de la Diputació de Castelló amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Serra d'en Galceran.

En l'enclavament arqueològic les excavacions han identificat una primera etapa que presenta un poblat dels segles VIII-VII aC pertanyent a l'Edat del Bronze Final/Ferro Antic que va ser abandonat com a conseqüència d'un incendi, i posteriorment una segona etapa del segle X on s'identifica un campament o fortalesa militar d'època islàmica califal.

L'interès de les restes i el seu estat de conservació ha motivat per sisè any consecutiu la continuació de les excavacions, recuperant-se abundants restes de ceràmiques, llavors, fauna, cases i muralla, etc, que estan aportant informació de gran valor per al coneixement de tots dos períodes de la prehistòria i història respectivament.

D'altra banda, en breu el jaciment formarà part dels jaciments arqueològics del projecte Castelló Arqueològic (www.castellonarqueologico.es), l'ambiciós projecte de rutes arqueològiques provincials de la Diputació de Castelló.

Tot açò a més ha motivat el compromís mutu d'Ajuntament i Diputació per a portar avant un projecte de restauració i posada en valor del jaciment arqueològic que s'ha iniciat aquest mateix any 2017, que inclou la consolidació i protecció de les restes arqueològiques, l'habilitació d'itineraris de visita amb panells així com la preparació d'un xicotet centre d'interpretació i recepció de visitants en el Palacio Casalduch.

Des del punt de vista científic, el passat any es va publicar un article en la revista especialitzada del Servei d'Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació sobre els resultats dels diferents estudis i anàlisis de les excavacions dutes a terme fins avui, així com s'han efectuat diverses exposicions sobre materials procedents del Tossal de la Vila.

ANTERIOR SEGÜENT
Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.