JACIMENTS ARQUEOLÒGICS EN EL BAIX MAESTRAT

L'itinerari del Baix Maestrat es desenvolupa en les poblacions costaneres de Vinaròs, Benicarló i Alcalà de Xivert. Una zona coneguda i visitada pels seus recursos paisatgístics, gastronòmics i una consolidada infraestructura de serveis turístics.

El visitant podrà recórrer quatre jaciments amb vestigis des de l'II mil·lenni a.n.e. fins al segle II a.n.e., des de l'Edat de Bronze fins a l'Època Ibèrica, amb altres restes d'Època Islàmica.

Tres d'aquests jaciments presenten certs paral·lelismes quant a la seua ubicació, situant-se sobre tres pujols elevats de la plana de Vinaròs-Benicarló, sent perfectament visibles un des d'un altre. Es tracta del Puig de la Nau, el Perengil de Vinaròs i el Puig de la Misericòrdia, tres jaciments arqueològics que presenten ocupacions des de l'Edat del Ferro Antic fins a l'Època ibèrica.

En aquest itinerari a més podem visitar el conjunt de Santa Llúcia a Alcalà de Xivert-Alcossebre. Un paratge natural i paisatgístic on recórrer l'ermita del segle XVII construïda al costat d'una fortalesa medieval i un jaciment arqueològic amb vestigis d'ocupació en tres fases, una en l'Edat de Bronze, una altra en l'Edat del Ferro i un poblat islàmic. Des d'aquest enclavament a més pot contemplar-se una excepcional vista de tota la zona costanera castellonenca.

La zona en la qual es desenvolupa aquest itinerari permetrà descobrir altres enclavaments d'interès arqueològic com a diversos castells i torres de vigilància costanera, entre els quals cal destacar els espectaculars castells d'Alcalà de Xivert i Peníscola.

Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.