Arqueologia amb les últimes tecnologies

25-10-2016  |  CATEGORIES:  CARTOGRAFIA

El projecte Castelló Arqueològic ha apostat per incloure en el seu objectiu divulgatiu l'ús dels més capdavanters recursos tecnològics.

Els models en 3D que es presenten en la web ens permeten realitzar visites virtuals als jaciments aconseguint una visualització única dels mateixos des de qualsevol dispositiu i amb l'afegit de poder realitzar-se amb visors per a Realitat Virtual (RV).
Podrem optar per una visita guiada que ens traslladarà pels punts clau per a conèixer i comprendre el jaciment o per recórrer-ho i explorar-ho de forma lliure.
Aquesta aportació suposa un important valor afegit al projecte permetent noves i atractives formes d'acostar-se al patrimoni per part del ciutadà amb interès cultural, però a més generant documentació d'excepcional qualitat i validesa per a l'estudi científic.


L'aplicació de la geomàtica a la documentació dels jaciments arqueològics combina sistemes d'Informació geogràfica i infraestructura de dades espacials, tecnologies lumíniques i tecnologies de la informació i la comunicació. Amb aquestes tecnologies es gestiona l'adquisició, modelatge, tractament, emmagatzematge, recuperació, anàlisi, explotació, representació i difusió de la geodèsia, la fotogrametria i la teledetecció. Com a resultat d'aquest treball documental s'han generat per a aquesta pàgina models tridimensionals dels jaciments i ortofotomapes.


Un ortofotomapa és una presentació fotogràfica d'una zona de la superfície terrestre, en la qual tots els elements presenten la mateixa escala, lliure d'errors i deformacions, amb la mateixa validesa que un plànol cartogràfic. Combina les característiques de detall d'una fotografia aèria amb les propietats geomètriques d'un plànol.


Una ortofotografia s'aconsegueix mitjançant un conjunt d'imatges aèries preses des de satèl·lits, avions o drons que han sigut corregides per a representar una projecció ortogonal sense efectes de perspectiva i sense distorsions òptiques, on és possible realitzar mesuraments exactes (dimensions, coordenades, etc.), en un model geomètric a escala, al contrari que sobre una fotografia aèria, que sempre presentarà les deformacions causades la seua perspectiva i per l'òptica empleada per a la captació.

ANTERIOR SEGÜENT
Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.