Castelló Arqueològic

25-10-2016  |  CATEGORIES:  RUTES  /  JACIMENTS  /  TURISME

La província de Castelló compta amb una gran quantitat de jaciments arqueològics que ens desvetlen la vida de l'ésser humà en la província des de fa més de 70.000 anys. Alguns d'aquests jaciments, per la seua conservació, el seu estat de recerca o la seua adequació per a la visita permeten tenir un elenc de llocs arqueològics susceptibles de configurar amb ells una ruta arqueològica amb diversos itineraris.

Indubtablement hi ha altres jaciments però que a causa de les seues característiques de conservació o del seu estat de recerca de moment no s'inclouen en la ruta, però que s'aniran incloent en un futur immediat.

La constitució d'aquesta ruta arqueològica permetria avançar un estadi més en l'arqueologia castellonenca, ja que a la recerca  se li afegiria l'ús social dels descobriments arqueològics, la qual cosa redundaria en l'aprofitament d'una manera més completa de la inversió econòmica que s'ha dut a terme a l'hora de realitzar les excavacions amb un interès científic.

 

La societat actual dins del procés de democratització de la cultura, demanda cada vegada més un ús i gaudir del patrimoni cultural, especialment l'històric,. És precisament el fer valdre els diferents jaciments arqueològics, que en el passat solament quedaven a la disposició dels arqueòlegs, on entra de ple  aquesta demanda, la qual cosa permet avançar dins d'aquesta legítima petició social.


D'altra banda l'economia castellonenca té en el turisme gran part dels seus recursos, un turisme cada vegada més exigent i de peticions més variades a l'hora de triar destinació i qualitat de les ofertes. Indubtablement, posar a la disposició del turista que visita la Província aquests recursos històrics,  redundarà en la varietat de l'oferta turística castellonenca i satisfarà a un sector dels visitants que a més de Sol i platja tenen uns interessos més amplis a l'hora de visitar un lloc.
La proposta inicial part d'uns jaciments arqueològics situats cronològicament dins de quatre períodes històrics: Edat del Bronze, Ferro Antic, Cultura Ibèrica i el període romà imperial, períodes que tenen unes característiques que justifiquen la seua inclusió dins de la ruta.

ANTERIOR SEGÜENT
Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.