Tossal de la Vila 2018

11-09-2018  |  CATEGORIES:  JACIMENTS

Nova campanya d'excavacions al jaciment de la Serra d'en Galceran

Al llarg del mes d’agost i la primera setmana de setembre s’ha efectuat una nova campanya d’excavacions al jaciment arqueològic del Tossal de la Vila, en la Serra d’en Galceran.

El Tossal de la Vila és un jaciment arqueològic en altura (950 m snm) de gran interès, que ve excavant-se des de l'any 2012, on s’han identificat diferents ocupacions pertanyents al Bronze Final/Ferro Antic (segles VIII-VII aC), moment en que s’estableix una primera comunitat d’agricultors i i ramaders, i posteriorment a època andalusí (segles VIII-IX dC), període en que es construeix una fortalesa de caràcter militar-estratègic.


En aquesta campanya les intervencions s’han centrat en dues zones diferenciades. En primer lloc s’ha intervingut sobre diferents estances d’època andalusina, agrupades i articulades a partir d’un possible pati central, situades a la part nord del jaciment junt a una de les torres millor conservades de la muralla.

 

Per altra banda, a la part sud-oest s’ha excavat una nova àrea on han aparegut diferents àmbits domèstics del primer moment d’ocupació, els quals estan oferint interessant informació sobre les característiques i els modes de construcció, així com de la distribució interior i activitats desenvolupades al període del Bronze Final/Ferro Antic.

Uno de los vasos cerámicos recuperados  
Les excavacions s’efectuen gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la Serra d’en Galceran i la Diputació de Castelló, a través del Servei d’Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques.

 

ANTERIOR
Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.