JACIMENTS ARQUEOLÒGICS EN ALCALATÉN-MILLARS

L'Itinerari Alcalatén – Millars recorre punts d'ambdues comarques de l'interior castellonenc als peus del Parc Natural de Penyagolosa i vertebrades pels rius Lucena, Millars i Villahermosa.
En aquest itinerari podrem visitar les termes de la vila romana del Pujolet de Santa a l'Alcora, que formen part d'una gran vila romana que roman en la seua major part encara oculta sota terra. Més amunt, a Llucena, ens trobarem amb la Torre de Foios construcció ibèrica de possible caràcter defensiu i militar i que formava part de l'estructura d'un extens poblat iber. A Sucaina descobrirem l'espectacular necròpoli tumular de los Cabañiles del segle VI a.n.e. Finalment a Cortes d'Arenós es troba el poblat fortificat de los Morrones, un poblat de l'Edat del Ferro Antic datat en el segle VII a.n.e. ,i a Cortes de Arenoso, el poblat fortificat dels Morrones, jaciment de l'Edat del Ferro Antic datat en el segle VII a.n.e.

En Atzeneta, a les portes de l'antic Maestrazgo, descobrirem el Castell de Atzeneta, d'origen andalusí, del qual es conserva la Torre de l'Homenatge, i al costat del qual es va construir l'ermita dedicada  a Sant Joan Baptista, la Verge de l'Esperança i els sants Fabián i Sebastián, convertida actualment en lloc de romiatge.


La riquesa paisatgística d'aquestes comarques amb les seues muntanyes, boscos autòctons i bells rius, i l'encant de les seues poblacions fan d'aquest itinerari una ocasió especial para, gaudir de la naturalesa i de la rica gastronomia de l'interior de la província.
Entre altres atractius de la zona podrem visitar el Castell de l'Alcalatén a l'Alcora d'origen islàmic.
 
 
Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.