JACIMENTS ARQUEOLÒGICS EN ALCALATÉN-MILLARS

L'Itinerari Alcalatén – Millars recorre punts d'ambdues comarques de l'interior castellonenc als peus del Parc Natural de Penyagolosa i vertebrades pels rius Lucena, Millars i Villahermosa.
En aquest itinerari podrem visitar les termes de la vila romana del Pujolet de Santa a l'Alcora, que formen part d'una gran vila romana que roman en la seua major part encara oculta sota terra. Més amunt, a Llucena, ens trobarem amb la Torre de Foios construcció ibèrica de possible caràcter defensiu i militar i que formava part de l'estructura d'un extens poblat iber. A Sucaina descobrirem l'espectacular necròpoli tumular de los Cabañiles del segle VI a.n.e. Finalment a Cortes d'Arenós es troba el poblat fortificat de los Morrones, un poblat de l'Edat del Ferro Antic datat en el segle VII a.n.e.
La riquesa paisatgística d'aquestes comarques amb les seues muntanyes, boscos autòctons i bells rius, i l'encant de les seues poblacions fan d'aquest itinerari una ocasió especial para, gaudir de la naturalesa i de la rica gastronomia de l'interior de la província.
Entre altres atractius de la zona podrem visitar el Castell de l'Alcalatén a l'Alcora d'origen islàmic.
 
 
SIAP. Servicio de Investigaciones Arqueológicas y Prehistóricas. Diputación de Castellón siap@dipcas.es | Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.