JACIMENTS ARQUEOLÒGICS EN ELS PORTS

L'itinerari presenta un variat elenc de jaciments tant de cronologia com de funcionalitat en diferents punts de la comarca.

En la localitat de Portell de Morella ens trobem amb un assentament del Ferro Antic, datat en el segle VII a.n.e. anomenat En Balaguer, i que les excavacions han considerat que es tracta del tipus conegut com a Casa-Torre.

En el terme municipal de Forcall es localitza una interessantíssima necròpoli ibèrica de tipus tumular datada en el segle VI a.n.e.: Sant Joaquim de la Menarella. Més al sud a Castellfort podrem visitar un poblat ibèric emmurallat dels segles VII a l'II a.n.e., la Lloma Comuna.

Finalment a Forcall  es troben les restes de l'única ciutat romana de la província de Castelló, Lesera-la Moleta del Frares.

La comarca presenta a més gran interès paleontològic, destacant les troballes fòssils de Cinctorres, localitat on pot visitar-se un xicotet museu paleontològic. D'altra banda, existeixen diverses estacions d'Art Rupestre Llevantí visitables, com són les de Morella la Vella i ja en la propera comarca de l’Alt Maestrat les importants pintures del Barranc de Gasulla i de la Valltorta.

SIAP. Servicio de Investigaciones Arqueológicas y Prehistóricas. Diputación de Castellón siap@dipcas.es | © Los autores
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.