JACIMENTS ARQUEOLÒGICS EN ELS PORTS

L'itinerari presenta un variat elenc de jaciments tant de cronologia com de funcionalitat en diferents punts de la comarca.

A la localitat de Portell de Morella ens trobem amb un assentament del Ferro Antic, datat en el segle VII a.n.e. anomenat En Balaguer, i que les excavacions han considerat que es tracta del tipus conegut com a Casa-Torre.

Al terme municipal de Forcall es localitza una interessantíssima necròpoli ibèrica de tipus tumular datada en el segle VI a.n.e.: Sant Joaquim de la Menarella. Més al sud a Castellfort podrem visitar un poblat ibèric emmurallat dels segles VII a l'II a.n.e., la Lloma Comuna.

Finalment a Forcall  es troben les restes de l'única ciutat romana de la província de Castelló, Lesera-la Moleta del Frares.

La comarca presenta a més gran interés paleontològic, destacant les troballes fòssils de Cinctorres, localitat on pot visitar-se un xicotet museu paleontològic. D'altra banda, existeixen diverses estacions d'Art Rupestre Llevantí visitables, com són les de Morella la Vella i ja a la propera comarca de l’Alt Maestrat les importants pintures del Barranc de Gasulla i de la Valltorta.

Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.