JACIMENTS ARQUEOLÒGICS EN LA PLANA I

Itinerari situat en el centre de la Província entre els plans litorals de la Ribera de Cabanes-Torreblanca-Orpesa i el prelitoral castellonenc.

Podrem visitar dos assentaments preibers com és el cas del Tossal del Mortórum de Cabanes, un poblat pertanyent a l'Edat del Bronze i del Ferro Antic i que compta també amb les restes úniques d'un túmul funerari.

Més a l'interior, en la Serra d'en Galceran, es troba el jaciment del Tossal de la Vila, amb ocupacions en els segles VIII-VII a.n.e. i en el segle X de l'era, i que gràcies a la seua situació i altura, podem considerar-ho com el mirador de la Província per les seues espectaculars vistes, ja que des d'allí es pot albirar les diferents serres i plans que la conformen.

Per la seua part, Els Estrets-Racó de Rata és un jaciment d’època ibèrica situat a Vilafamés. Rodejat d’una muralla reforçada amb bastions i una torre de planta circular; a l’interior del poblat s’han excavat diversos departaments. La espectacularitat d’este jaciment està en la seua arquitectura, els murs de les vivendes conserven més de 2 m. d’altura en alguns punt, especialment a la torre que arriba fins el 4 m. d’alçada conservada.

Aquest itinerari ens acosta també a l'Època Romana podent visitar l'Arc romà de Cabanes, un dels pocs monuments espanyols d'aquest tipus, i les restes d'un tram de la Via Augusta situada en el terme municipal de Benlloch.

En època medieval, aquest itinerari ens acosta a la costa mediterrània, al poblat marítim de Torre la Sal, en els voltants del Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca , on es localitza una de les torres fortificades del segle XIV,  Torre de la Sal,  que existeixen en el municipi de Cabanes.

Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.