EPOCA ROMANA

La Cultura Ibèrica després de la II Guerra Púnica s'integrarà primer dins de la República Romana amb pocs canvis, per a anar assimilant a poc a poc el nou estil de vida que presenta la societat romana. Així doncs, l'aristocràcia ibèrica anirà substituint-se per l'aristocràcia romana, els xicotets assentaments agropecuaris ibèrics per les viles rurals romanes, i les grans poblacions ibèriques en les noves ciutats romanes amb un plantejament urbanístic també típicament romà, on els nous estaments socials que ostenten el poder es troba perfectament integrats. Tot açò és un procés que s'inicia a principis del segle II a.n.i. i queda perfectament establit a partir del canvi d'era.

La base econòmica d'aquesta nova societat serà pràcticament la mateixa, la producció agropecuària, però amb una orientació més extensiva i en alguns casos l'explotació minera.

En les rutes podrem veure els jaciments del Tossalet de Santa de l'Alcora, Vinamargo de Castelló, Benicató de Nules, Sant Josep de la Vall, la Via Augusta a Benlloch i l'Arc Roman de Cabanes.

Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.