EDAT DEL FERRO

A mitjan segle VII a.n.e. les societats de l'Edat del Bronze final entren en contacte amb el comerç mediterrani, la qual cosa porta a una forta transformació de la tecnologia, la societat i també de les creences i rituals de la gent de l'Edat del Bronze. El canvi que s'opera en aquest moment és de gran importància per a conèixer tot el desenvolupament de la Cultura Ibèrica. S'introdueixen noves tecnologies com és el cas de la metal·lúrgia del ferro o el torn de terrissaire, noves tècniques arquitectòniques, però també nous rituals com la comensalitat en els banquets o nous plantejaments religiosos i socials, la qual cosa porta un canvi de mentalitat complet.

L'Edat del Ferro inicia els plantejaments tecnològics i socials que han regit els pobles castellonencs fins a pràcticament els nostres dies.

En les rutes podrem veure els jaciments de Balaguer de Portell, El Puig de la Misericòrdia de Vinaròs, el Puig de la Nau de Benicarló, Santa Llúcia d'Alcalà de Xivert, El Tossal del Mortórum de Cabanes, El Tossal de la Vila en la Serra d'Engarceran, Els Morrones de Cortes de Arenoso.

Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.