ÈPOCA IBÈRICA

La transformació de la societat que s'inicia durant l'Edat del Ferro Antic arriba al seu moment més àlgid amb la Cultura Ibèrica, una de les societats més importants del mosaic cultural mediterrani que es troba en la segona meitat del primer mil·lenni abans de la nostra era.

Les noves tecnologies que havien arribat de mans dels fenicis estan completament assimilades en la societat ibèrica. Aquesta societat posseeix una gran jerarquització social i és aristocràtica.

Les noves tecnologies permeten confeccionar innovadores eines, i per tant aconseguir majors cotes de producció tant en el sector agropecuari com en l'artesanal. Aquest fet fa que existisquen excedents de producció que poden ser introduïts en els intercanvis comercials mediterranis.

La societat aristòcrata gentilícia anirà canviant cap a una societat aristòcrata clientelar i desembocarà per fi a una societat aristòcrata urbana. Una societat completament integrada en el mosaic de cultures mediterrànies com és la fenícia, grega, púnica o romana, que són la base del que actualment es diu la Civilització Occidental.

En les rutes podrem veure els jaciments d'En Balaguer de Portell, La Lloma Comuna de Castellfort, La Moleta dels frares de Forcall, El Puig de la Misericòrdia de Vinaròs, el Puig de la Nau de Benicarló, La Torre de Foios de Llucena, Sant Josep de la Vall d'Uixó, El Torrelló del Boverot d'Almassora.

Una creación de AD&D 4D Creative Commons
Acceptar
En aquesta web usem cookies pròpies i de tercers per a proporcionar-te el nostre millor servei. Si contínues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Més informació ací.